Blog entries written by Adrian
Opel Omega MV6
(Saturday, 23 February 2008) Written by Adrian
W kilku słowach przedstawie Wam moją Omege MV6 Swój żywot rozpoczęła w 1998 roku, została nabyta w Holandii. Wyposażenie: xenon skóra webasto klimatronic 4 x  airbag centralny zamek domykanie szyb  pilotem podgrzewane fotele 4 x elektryczne szyby przedenie fotele elektrycznie regulowane góra/dół przednie fotele z wysuwanym podudziem wielofunkcyjna kierownica klima dwustrefowa instalacja pod zestaw głośnomówiący samopoziomujące zawieszenie NIVO tempomat Co wymieniałem: przy zakupie auta rozrząd, tuleje na wahaczach w trakcie eksploatacji tj 30 tys km wymieniłem pompę wody, przewody WN (Champion), świece (GM), amortyzatory nivo (GM) . Ostatnimi czasy czasy zamontowałem szperę, którą zregenerował mi BC30SE (szef jedynego właściwego forum omegi ). Jest to mechanizm różnicowy o zwiększonym tarciu, bardzo pomaga np przy szybkim włączeniu się do ruchu. Obecnie jestem w trakcie wymiany łożyska koła tylnego. Serwis krzyknął sobie za taką usługę 500zł . Moja omega stoi obecnie na kołku, dlatego że dorabiam odpowiedni ściągacz.

Show archived blog entries by this user